EMS Bodyformer M+
Slimlight
 
Afslanken
Figuurcorrectie
Spierversteviging
Postnataal
Lymfedrainage
Cellulitis vermindering
 
Proefbehandeling
Contact
 
Disclaimer
Privacy
Home
 

 

 
CELLULITIS VERMINDERING
 

 
Wat is cellulitis?
 
Wanneer bobbelige vetlagen die net onder het huidoppervlak liggen zichtbaar worden, ontstaat een oneffen, ongelijkmatige huid. We spreken dan van cellulitis. Een andere naam is sinaasappelhuid, omdat de bobbelige structuur van de huid aan de schil van een sinaasappel doet denken. Cellulitis is een cosmetisch probleem. Vaak zie je in artikelen over de sinaasappelhuid het woord cellulitis. Dat is een medische term voor ontsteking van het onderhuidse bindweefsel. Het heeft niets met cellulite te maken.
 
Het vetweefsel bij vrouwen bestaat uit verticale cellen. Deze structuur lijkt een beetje op een ‘matras met springveren’. De ‘matras’–structuur wordt vooral zichtbaar wanneer je de huid samenknijpt. Als gevolg hiervan kan in principe iedere vrouw cellulitis ontwikkelen. Het komt daarom ook voor bij slanke vrouwen.
 
Rondom de vetcellen hoopt zich veel vocht op. Het ‘matras’ wordt dikker en de cellulitelaag zwelt op. Wanneer de vochtophoping lang duurt,wordt het vetweefsel dikker en harder. Er ontstaan bobbels met daarin afvalstoffen. Deze bobbels zijn dan zichtbaar zonder dat je de huid samendrukt. Overgewicht, slechte voeding en gebrek aan beweging bevorderen het ontstaan van cellulitis.
 
5Top
 
 

 Copyright  2006 / 2015 Bodyshape 4 You -  Alle rechten voorbehouden.